Proposta Ajuntament Sant Esteve Sesrovires

Recolliment, soledat, quietud, pregària

Aquests són els adjectius que resumeixen la proposta. Un nou concepte de cementiri, no solsament un "aparador", sinó, recons, espais més íntims, aptes per la pregaria i recordatori del que sóm i varen ser.
Per tots aquests motius, els nínxols, es troben repartits en zones creant espais "tancats". La modificació, adaptació que es fa al terreny, juga una part molt important a les sensacions, es comença en un punt alt, desde on es contempla tot el nou cementiri; a mesura que hom s'endinssa en ell, es va baixant de cota i creant la sensació i realitat que t'introdueixes a la terra... el nostre origen.



Inicialment es compleixen tots els requeriments que es demanen, inclús s'ha grafiat una zona en vermell on seria possible una futura ampliació, si així calgués. També s'incorpora tecnologia ecològica (plaques fotovoltaiques) per la generació d'energia del propi consum.
S'ha proposat una nova organització urbanística de l'espai d'accés al cementiri. Han estat plantejades dues zones importants d'aparcament amb zones verdes, creiem que era la mancança de l'accés. Tanmateix, amb les zones verdes amb grans arbres es prepara a la gent per accedir al cementiri on tindrà la seva continuïtat.




Els materials utilitzats provenen del medi natural. Els nínxols es recobriran amb pedra natural, tosca, simulant que el nínxols és aquesta en el seu medi. Pel paviment dels nínxols, el sauló serà el més idoni, ens recorda lo fràgils que sóm. El recorregut amb vehicle o a peu, es farà per sobre de pissarra negre, marcant únicament la junta vertical i canviant de direcció amb cada pendent. El color fosc acompanyarà a la sobrietat del lloc.


Els murs que surgueixen dels desnivells seran recoberts de la mateixa pedra que els nínxols i columbaris, així hi ha una imatge en conjunt i donem força a la sensació de racó i interior.
Pel que fa al mur exterior serà amb el mateix acabat que l'actual cementiri, però la coronació, seguirà la pendent del terreny, amb aquest gest crearem una sensació de sorpresa al accedir-hi i una continuitat amb l'existent. L'accés es fa mitjançant una porta de forja tosca, conservant l'aparença de sobrietat. Una única fulla de 3 metres d'ample ajudarà, encara més, a la sensació d'espai solemne.




Comentarios

Entradas populares